Myggen – den styggen

Etter regnvær og stigende temperaturer blir det plutselig flere plagsomme mygg. Du har kanskje lurt på hvorfor? Mye nedbør gjør at det blir stående igjen vannpytter som mygg-mammaen legger eggene sine i. Etter omkring 10 dager er de blitt til ferdige mygg som flyr av gårde på jakt etter nye steder å bosette seg på – og etter næring (i form av blodet ditt).

Fakta om mygg

  • Mygg er mellom fire og frem millimeter lange
  • Det er bare mygghunnen som stikker – for å suge blod. Hun trenger proteiner til å produsere egg.
  • Mygghannen stikker ikke. Han lever at blomsternektar.
  • I dagligtale er «mygg» det samme som stikkemygg, men denne gruppen utgjør bare en liten andel av alle myggarter.
  • Det er 29 familiegrupper av mygg i Norge – med over 2000 myggarter.
  • Det er beskrevet 50 000 nålevende myggarter i verden, men det finnes antagelig mange arter som ennå ikke er oppdaget.
  • Å bli stukket av mygg i Norge er ikke farlig, men det kan være ganske ubehagelig.
  • I tropiske land kan myggen derimot overføre sykdommer, som blant annet malaria.

Klimaendringer kan gi Norge flere nye myggarter i framtida

Myggen trives i våte klimaforhold. Et varmere og enda våtere klima her i landet vil bety at myggen får en lengre sesong. De får også nye områder å bosette seg på. Det kan gjøre at vi får flere nye myggarter her i landet. Det er ikke myggen i seg selv som er farlig, men de sykdommene den kan bringe med seg.

Sesongen for mygg starter nå

Vi anbefaler den naturlige myggoljen SISTE STIKK som produseres på Alvdal her i Norge. Den kan brukes både på mennesker og dyr.

Bestill SISTE STIKK myggolje i nettbutikken Helseogkost.no