Forleng feriefølelsen

Synes du at sommerferien gikk så altfor fort? Det går an å gjøre noen grep i hverdagen som kan bidra til å bevare feriefølelsen langt utover sensommeren. Her er noen enkle og gode tips:

1 Fortsett å bade

Ingen grunn til å slutte med bading selv om vannet er litt kaldere. Ta med deg badetøy og håndkle på jobben, og dra rett til stranda om ettermiddagen. Bading i kaldt vann kan resultere i redusert stress og økt lykkefølelse (fordi kroppens produksjon av velværehormonet oksytosin går opp). Det er nok en av årsakene til at stadig flere oppdager fordelene med helårsbading.

2 Fortsett å gå barbeint

Å gå uten sko både ute og inne gir deg gratis fotmassasje under føttene. Du får også trent balansen, motorikken og musklene. I tillegg er det også bra for nervesystemet. Nervesignalene som går fra føttene opp til hjernen av avhengige av jevnlig stimulanse. Benytt derfor enhver anledning til å tusle rundt uten sko, både hjemme og andre steder.

3 Fortsett å grille

Feriefølelsen kan også enkelt oppnås ved å nyte flere grillmiddager utover sensommeren. Det er hyggelig å spise middagen utendørs, i hvert fall hvis du har en lun spisekrok – på terrassen eller i hagen.

4 Vær turist i din egen hjemby

Tenk over hvilke severdigheter, naturopplevelser og spisesteder du ville presentert for noen som IKKE var kjent i hjembyen din. Benytt de neste helgene til å oppleve byen din med «nye» øyne (og støtt det lokale næringslivet samtidig).

5 Plukk naturen med deg inn

Sensommer-naturen byr på mange fine farger som kan pynte opp inne i stua og på kjøkkenet.

Disse ville blomstene er i sesong på sensommeren og passer godt i buketter: rødkløver, tunbalderbrå, reinfann, ryllik og oktoberbergknapp. Dessuten kan du supplere buketten med diverse strå, bregner og andre grønne blader.

I tillegg har du kanskje fortsatt noen stauder eller andre blomster på terrassen eller i hagen som kan lyse opp litt ekstra i buketten din – for eksempel: erteblomster, krysantemum, liljer, ringblomster, roser, solhatt og solsikker.

Så selv om kveldene blir stadig kortere og kjøligere, er det fullt mulig å late som om du fortsatt har ferie (hver ettermiddag, kveld og helg). I hvert fall i noen uker til.

Nyt sensommeren både ute og inne!

Aktuelle sensommerprodukter

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait