Marengskake med bringebærkrem

En perfekt kake for alle festdagene i mai, enten det er konfirmasjon, 17. mai, bursdag eller andre anledninger som krever noe litt ekstra. Denne varianten er glutenfri, laget med en marengsbunn som også inneholder hasselnøtter, mandler og hvit sjokolade. Sammen med pisket krem og friske, syrlige bringebær blir dette en helt himmelsk kombinasjon.

Marengsbunner:

10 eggehviter

5 dl Sukrin Sukker

1,5 dl mandler

1,5 dl hasselnøtter

150 g hvit sjokolade

Bringebærkrem:

250 g frosne bringebær

0,5 dl Sukrin Sukker

1 ss vann

4 gelatinplater

3 dl kremfløte

 Topping:

3 dl kremfløte

0,5 dl mandler

0,5 dl hasselnøtter

250 g ferske bringebær (eller frosne, tinede)

Sett stekeovnen på 100 grader varmluft.

Visk eggehvitene til et hardt skum. Tilsett Sukrin Sukker, litt av gangen, fortsett å viske til marengsen er ordentlig fast og glansfull.

Hakk mandler og hasselnøtter fint (bruk eventuelt en blender). Vend dette forsiktig ned i marengsen.

Finn fram bakepapir. Tegn 3 sirkler – omtrent 24 cm i diameter. Legg dem på hver sin stekeplate. Smør ut marengsen jevnt på hver av de tre sirklene.

Sett alle de tre stekeplatene med marengsbunnene inn i ovnen. Stek dem i omkring 2 timer. Bunnene skal være tørre og lette å løsne fra bakepapiret. La dem avkjøle seg.

Når marengsbunnene er blitt avkjølt: del opp hvit sjokolade i små biter og la den smelte over vannbad. Pensle den hvite sjokoladen jevnt over alle de tre bunnene.

Lag bringebærkremen imens den hvite sjokoladen stivner.

Kok opp bringebær, Sukrin Sukker og vann. Bruk deretter en stavmikser til å lage en slett mos. Legg gelatinplatene i bløt i omtrent 5 minutter. Klem ut vannet og bland gelatinen ned i den varme bringebærmosen. La deretter bringebærmosen bli helt avkjølt.

Pisk fløten til krem, og vend den sammen med den avkjølte bringebærmosen. Det er veldig viktig at bringebærmosen er ordentlig kald (ellers kan blandingen «sprekke»). La bringebærkremen stå i kjøleskapet i ca 1 time.

Topping: Visp fløten til krem. Finhakk mandler og hasselnøtter.

Montering av kaken (like før servering):

Legg den første marengsbunnen på et kakefat. Spre utover halvparten av bringebærfyllet.

Legg den andre marengsbunnen oppå. Smør ut resten av bringebærfyllet og dekk med den tredje marengsbunnen. Topp det hele med den piskede kremen før du strør over de finhakkede mandlene og hasselnøttene og pynter med bringebær.

Nytes straks etterpå!