Varmeflasker for hele familien

Det er best at alle i huset har hver sin varmeflaske, for ellers blir det ofte kamp om hvem som trenger den aller mest … Solide, plastfrie varmeflasker med vaskbare yttertrekk av høy kvalitet produsert i Tyskland er en nyttig gave som vil kunne gi varme og kos i mange år.

For de minste har vi små varmeflasker som rommer 0,8 liter og har yttertrekk i kosedyrstoff (finnes i flere koselige design).

For de større barna anbefaler vi en varmeflaske som også har plass til 0,8 liter varmt vann – men som har mykt bomullstrekk med stjernemotiv (passer til både jenter og gutter).

For ungdommer og voksne har vi større varmeflasker som kan fylles med 2 liter varmt vann og som har mykt bomullstrekk (tilgjengelig i mange stilige mønstervarianter).

Ekstra tips:

En varmeflaske kan være nyttig å ha uansett årstid (ikke bare i den kaldeste delen av året).

Ta med en eller flere varmeflasker når dere drar av gårde med bobil, campingvogn eller båt.

Sørg for å ha en eller flere varmeflasker liggende på hytta også. Da er det bare å fylle opp varmeflaskene med deilig varmt vann og finne fram ullteppe, så går det raskt å bli varm på føttene. Perfekt hvis dere har blitt våte eller kalde på beina etter en lang skitur – eller en tur til fots. I tillegg helt nydelig å ha med i senga om kvelden hvis du savner litt varme der.

Dessuten: En varmeflaske gir ikke bare komfort og kos – den kan faktisk også være et godt hjelpemiddel mot smerte.

Forskere ved University College i London sitter på molekylært bevis for at varmeflasker kan lindre smerter i kroppen – for eksempel mageknip eller lette muskelsmerter. Gjennom studier har forskerne funnet at 40 graders varme som påføres i nærheten av et smerteområde kan skru på varmereseptorer og blokkere smertereseptorer. På denne måten kan varmen bidra til å stanse smertefølelsen.