Gullmelk

Gullmelk – eller på engelsk: Golden Milk – er en varmende og helsebringende drikk som passer ekstra godt å drikke når det er kaldt. Oppskriften på en nydelig gullmelk finner du nederst i dette innlegget.

I India har gurkemeie vært brukt innen matlaging og ayurvedisk medisin i over 4000 tusen år. Der er gurkemeie roten velkjent både for den gode, spesielle smaken og i tillegg de helsebringende egenskapene sine. Det sies at den stammer fra Sør-India, der mye av verdens gurkemeie fortsatt dyrkes.

Gurkemeie er en fantastisk rot som er bra for flere av kroppens funksjoner. Den kan hjelpe blant annet på tarmfunksjonen og fordøyelsen, i tillegg til at den kan bidra til å styrke immunforsvaret. Innen tradisjonell urtemedisin er gurkemeie en av de mest brukte plantene mot betennelse, smertetilstander og slitasjetilstander i muskler og ledd.

Gurkemeieroten inneholder et stoff som heter curcumin. Dette er et av de mest betennelseshemmende stoffene som finnes i naturen. I tillegg er curcumin en sterk antioksidant.

Gullmelk til 1 person

1 toppet ts Purasana Curcuma gurkemeiepulver

1 dl lakrisrot te – eller chai te) – eller bare vann

1 ts kaldpresset kokosolje

En liten klype Purasana Ginger ingefærpulver

En liten klype Purasana Himalayasalt

½ ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)

En liten klype malt kardemomme (kan sløyfes)

En liten klype svart pepper (kan sløyfes)

2,5 dl kokosmelk (eller annen plantemelk)

1 toppet teskje honning

Varm opp te eller vann med kokosolje, gurkemeiepulver og de andre krydderne i en liten kjele. Tilsett kokosmelken når det er like før kokepunktet. Rør godt, før du lar alt sammen varmes opp til rett under kokepunktet igjen. Ta kjelen vekk fra platen.

Tilsett honningen, og kjør deretter alle ingrediensene med en stavmikser til det dannes et deilig skum, og alt er godt blandet.

De aller fleste av disse ingrediensene finner du i nettbutikken Helseogkost.no

Ekstra tips:

Hvis du bruker en chai (krydder-te), trenger du ikke å tilsette noe ekstra krydder – kun litt himalaya salt. Aktuelle krydderteer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait