Løvetannsalat med avokado

Du trenger absolutt ikke å være kanin for å spise løvetann. Du kan bruke bladene i en salat (istedenfor ruccola). Løvetannblader smaker godt hvis du velger unge blader fra planter som ikke har gått i blomst, og passer på å fjerne stilken på bladene.

(4 porsjoner)

3 dl (= en stor bunke) unge løvetannblader

1 stor avokado (eventuelt 2 små avokadoer)

8 små tomater

Dressing:

2 ss eplecidereddik

4 ss kaldpresset rapsolje eller olivenolje

1 ss honning

litt urtesalt

litt nykvernet svart pepper

Skyll løvetannbladene godt, og fjern stilken. Skjær opp løvetannbladene i tynne strimler, og legg dem i en salatbolle.

Bland eddik, olje og honning og smak til med urtesalt og hvit pepper. Hell dressingen over løvetannbladene, og bland godt.

Like før serveringen:

Del avokadoen i to, og fjern steinen. Skrell avokadoen, og skjær den i tynne strimler. Del tomatene i to. Legg avokadostrimlene og tomathalvdelene i salatbollen, og bland godt sammen med løvetannstrimlene.

Ekstra tips:

Vil du ha en mer mettende salat, kan du for eksempel i tillegg tilsette dette:

En god håndfull med grovhakkede nøtter (for eksempel cashewnøtter, mandler, paranøtter, pekannøtter eller valnøtter)

4 hardkokte egg oppdelt i skiver

4 skiver med spekeskinke eller prosciutto oppdelt i mindre biter

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Helios Eplecidereddik økologisk

Diverse økologiske matoljer

BioKing økologisk Blomsterhonning

Diverse økologiske krydder

Diverse økologiske nøtter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.