Sjokoladeegg med kremfyll

Lyst til å lage egne påskeegg? Har du ikke silikonformer, sa du? Ikke noe problem. Da lager du rett og slett kremfyllet FØRST og dekker deretter herlighetene med smeltet sjokolade ETTERPÅ.

Det finnes mange oppskrifter på hjemmelagde sjokoladeegg med kremfyll. Men de aller fleste tar utgangspunkt i at du har silikonformer.

Siden vi liker tanken om at oppskrifter skal være så enkle som mulig, presenterer vi her en variant der du ikke behøver å bruke former.

Dette er faktisk enklere enn du tror. Klissent blir det riktignok, men barna vil helt sikkert elske å være med på dette (spesielt hvis de får lov til å slikke bollen etterpå). Når det gjelder sjokolade, kan du bruke akkurat det du liker best – det funker like godt med både mørk sjokolade, melkesjokolade og faktisk også hvit sjokolade som glasur.

Melkekrem:

200 g Vikingmelk (usøtet kondensert melk)

100 g kremost naturell (for eksempel Philadelphia)

0,5 ts salt

400 g SukrinMelis

1 ts vaniljesukker

Visp sammen kondensert melk, kremost, salt og vaniljesukker til det blir en luftig krem. Tilsett SukrinMelis, litt om gangen, til kremen får en fastere konsistens. Kremen skal være såpass fast at du kan bruke hendene til forsiktig å rulle sammen små egg. Tips: dryss hendene med litt melis før du ruller, så blir det litt mindre kliss.

Sett de ferdige små melkekremeggene inn i kjøleskapet en times tid, så de blir kalde og harde før de skal dyppes i sjokoladen.

Sjokoladeglasur:

500 g valgfri sjokolade

1 ts Cocosa Extra Virgin kokosolje

+ eventuelt kakestrøssel eller hakkede nøtter til pynt (kan fint sløyfes)

Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett kokosoljen (fettet gjør sjokoladen litt tynnere og gir et jevnere resultat når eggene dyppes).

Start med å ta ut noen av melkekremeggene fra kjøleskapet. Dypp ett og ett av eggene i den smeltede sjokoladen. Legg dem på et brett dekket med bakepapir etterpå og strø eventuelt på kakestrøssel eller finhakkede nøtter (hvis du ønsker det). Det er best å bare ta ut noen egg fra kjøleskapet av gangen og få glasert dem før du tar ut en ny porsjon.

Når alle eggene er ferdig glasert, settes de i kjøleskapet i ca 20 minutter til sjokoladen stivner.

Sjokoladeeggene vil holde seg fint i en lufttett boks i kjøleskapet i omtrent 14 dager (hvis det er skulle bli noen igjen …).