Grillspyd med laks

En klassiker på grillen: laksefilet delt i biter, rullet i en god krydderblanding. Dette smaker nydelig og er en fin variasjon til de mer vanlige pølse- og biffspydene.

(4 porsjoner)

400 g laksefilet uten skinn og bein

1 ss malt fennikel

1 ss malt nellik

1 ts malt cayennepepper (kan sløyfes eller erstattes med paprika pulver)

1 ts salt

4 grillspyd

4 pitabrød

OBS: Hvis du bruker grillspyd av tre, må du legge disse i vann i ca. 30 minutter før du skal bruke dem.

Varm opp grillen.

Skjær laksefiletene i store terninger, og sett fire terninger på hvert grillspyd.

Bland fennikel, nellik, cayennepepper/paprikapulver og salt godt sammen. Rull laksespydene i krydderblandingen.

Grill laksespydene i 2 minutter på hver side.

Varm pitabrødene lett på grillen rett før servering.

Server laksespydene med pitabrød, tzatsiki (se nedenfor) og gresk salat (se nedenfor) ved siden av.

Tzatsiki:

1 slangeagurk

1 hvitløkbåt

1 ss kaldpresset olivenolje

2 dl gresk yoghurt (eller vanlig yoghurt naturell)

litt salt

litt nykvernet pepper

Skrell agurken. Del den på langs, ta ut frøene med en skje, og riv den grovt på et rivjern.

Dryss litt salt over, og la agurken hvile i 5 minutter før du siler av væsken.

Finhakk hvitløken, og bland sammen med de øvrige ingrediensene til tzatsikien.

Smak til med litt salt og pepper.

Gresk salat:

200 g fetaost

2 tomater

½ slangeagurk

3 sjalottløk

100 g svarte oliven

2 ss fersk finhakket oregano

2 ss kaldpresset olivenolje

Skjær fetaost, tomat og agurk i terninger. Skjær sjalottløk i tynne båter.

Bland inn oliven og finhakket oregano. Hell olivenoljen over salaten.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse økologisk krydder og salt

Diverse økologiske olivenoljer