Lakriskuler

Disse herlige lakriskulene er både glutenfrie og laktosefrie. Dessuten er dette superenkelt og veldig fort gjort – i løpet av noen få minutter er godteriet klart. Du kan vel egentlig lage dobbel porsjon med en gang, så blir det kanskje noen lakriskuler igjen som du kan gi bort.

(20 stk)

3 ts lakrisrotpulver

3 dl mandler

3 dl aprikoser

2 ss BjørkeSøt (eller annen type naturlig søtning)

0,5 dl appelsinjuice

1 ts havsalt

+ litt ekstra lakrisrotpulver til dryss

Ha alt i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til det blir en jevn masse og trill kuler. La gjerne barna få være med på å trille ut kulene – det synes de helt sikkert er gøy.

Dryss kulene med lakrisrotpulver til slutt.

Oppbevar lakriskulene i kjøleskap (hvis det blir noen igjen …).

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Urtekram Lakrisrotpulver økologisk

Saltå Kvarn Mandler økologiske

Diverse økologiske tørkede frukter og bær

BjørkeSøt og andre søtningsmidler

Diverse salt