Allergihjelp i pollensesongen

Våren! En fantastisk årstid med stadig økende mengde av lysere kvelder, frisk og fuktig luft, vårblomster som dukker fram etter vinterens dvale og likeledes overgangen fra nakne greiner til lysegrønt løvsprett.

Dessverre er dette også en sesong som mange mennesker gruer seg til. For nærmere en million nordmenn betyr våren at de får mange ekstra utfordringer – med rennende øyne og nese, kløende og irritable slimhinner, lav energi og liten livsglede.

Hvert år får stadig flere av oss problemer med allergi, særlig i sammenheng med pollen. Plagene begynner gjerne allerede i mars og kan for noen dessverre vare til langt ut på høsten, avhengig av hvor mange forskjellige ting kroppen reagerer på.

Hvorfor oppstår allergi-plagene?

I henhold til flere retninger innen alternativ medisin, oppstår allergier som et resultat av opphopning av avfallsstoffer i kroppen. Hvis fordøyelsen overbelastes enten ved å spise for mye mat, for tung mat, eller rett og slett feil mat i forhold til årstid og kroppskonstitusjon – vil ikke kroppen ha kapasitet til å kvitte seg med restene fra fordøyelsen.

Over tid vil avfallsstoffene fra fordøyelsessystemet som samler seg opp i kroppen forstyrre immunsystemet. Kroppens naturlige evne til å skjelne mellom det som er skadelig og det som ikke er skadelig blir gradvis svekket. Kroppen begynner da etter hvert å reagere på helt ufarlige substanser som for eksempel pollen.

Det egentlige problemet er derfor ikke pollen eller andre allergener – men rett og slett avfallsstoffene (også kalt toksinene) inne i kroppen.

Hva kan du gjøre med allergi-plagene?

For å hjelpe deg som er plaget med allergi, vil det derfor ikke være nok å dempe symptomene, som tradisjonell allergimedisin gjør.

Det viktigste er egentlig å styrke immunforsvaret og hjelpe kroppen til å forstå at den ikke behøver å reagere negativt på for eksempel pollen. I tillegg kan du se litt nærmere på kostholdet ditt om det er noe du kan endre på der.

Gode eksempler på enkle forandringer: mer vann, mindre brus, mer urtete/grønn te/rooibos te, mindre kaffe, mer grønnsaker og frukt, mindre ”fastfood”, mer grove bakevarer/knekkebrød, mindre søte bakevarer.

Aktuelle kosttilskudd for deg som er plaget med allergi:

Maharishi Ayurveda AllerGard tabletter

Biosan Allergenium

Nature’s Sunshine Fenu-Max kapsler

Dr. Bentsens Neseolje

Otosan Nesespray

Euphrasia pollendråper

Maharishi Ayurveda LivoGard tabletter (gunstig for leveren, som ofte er overbelastet ved allergiplager)

Saltpipen – den originale (også gunstig ved astma- eller andre luftveisplager)

Ta gjerne en utrensningskur, en innvendig vårrengjøring, med et av disse produktene:

MethodDraine DETOX Express (7 dagers flytende kur)

Maharishi Ayurveda Triphala Plus tabletter

Organic India Triphala kapsler

New Nordic BioDrain tabletter

For å styrke immunforsvaret, velg også gjerne et av disse produktene:

Avant-Garden

Biosan Bio-Resistens

ImmiFlex

Kyolic

Medox

East Park Olivenbladekstrakt

Shttps://www.helseogkost.no/products/shift-superdefence-30-tabletterHIFT SuperDefence

Du kan også tilføre kroppen snille og hjelpsomme tarmbakterier.

Sjekk utvalget av melkesyrebakterier i nettbutikken Helseogkost.no

Vi ønsker deg en god vårsesong!