Ramsløkpesto

Ramsløk er et sikkert vårtegn for mange. Når skogen dufter av hvitløk, vet du at det er på tide å starte plukkingen. Har du funnet ramsløk, men er usikker på hva du egentlig skal bruke ramsløken til? Her er oppskriften på en deilig pesto.

200 g unge ramsløkblader
50 g pinjekjerner
50 g revet parmesan
100 g majones
0,5 dl olivenolje
1 ts sitronsaft
litt salt
litt pepper

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne, skru stekeplaten på ganske høy varme, og la pinjekjernene få litt ekstra farge på seg. Legg ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet. Tilsett majones og olivenolje – litt og litt av gangen. Kjør til pestoen får en fyldig og kremet konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.​

Ramsløk – hel plante

Vil du gjerne vite hvor – og når – du finner vill ramsløk i Norge? Ta en titt på innlegget Hvor finnes ramsløk?

Flere tips til bruk av ramsløk? Se innlegget Tips om bruk av ramsløk