10 tips til bruk av kokosolje på hud og hår

Kokosolje kan benyttes til mer enn å spise som mat eller kosttilskudd. Her får du 10 andre måter du kan bruke kokosolje på.

1 Pleie huden

Smør litt kokosolje på kroppen rett etter du har dusjet. Da er porene fortsatt åpne, og oljen vil absorberes bedre inn i huden.

2 Fuktighet til leppene

Påfør kokosolje på leppene før du legger deg, og la den virke over natten.

3 Unngå irritasjon ved barbering

Dropp barberingskremen til fordel for kokosolje. Ikke bare motvirker den irritasjon – det blir også mye lettere å rense barberbladet etterpå.

4 Lindre solbrent hud

Dersom du er solbrent, kan du smøre den brente huden inn med oljen for en lindrende effekt.

5 Fjerne sminke

Hvis du har problemer med å fjerne den siste resten av maskara, kan du bruke en liten dose av kokosolje for å få fjernet alt. Unngå å få kokosoljen i direkte kontakt med øynene.

6 Myke opp neglebåndene

Er neglebåndene dine tørre og flisete, kan du påføre kokosoljen to ganger daglig. På den måten holder neglene seg fine, samtidig som du slipper å investere i dyre produkter som lover det samme resultatet.

7 Skrubbe kroppen

Kokosolje er en god base å ha i skrubber du lager selv. Bland oljen med sukker, og bruk skrubben på huden mens du er i dusjen for et silkemykt resultat.

8 Behandling av slitte hårtupper

Er hårtuppene dine tørre, kan du ta en liten mengde kokosolje mellom fingrene og massere inn i tuppene for å gi ordentlig fukt og glans.

9 Behandling av tørr hodebunn

Masser inn kokosoljen i hodebunnen, og la den virke i fem minutter. Skyll ut, og bruk jevnlig for å reparere.

10 Ta knekken på hodelus

Kokosolje kan brukes som et naturlig og effektivt middel mot hodelus, i kombinasjon med eplesidereddik.

Skyll først håret med eplesidereddik, og la håret tørke uten å vaske det etterpå. Eddiken løser opp «limet» som fester luseeggene til hårfolliklene.

Når eddiken har tørket: hell flytende kokosolje i håret. Gni kokosoljen godt inn i håret sånn at alt håret dekkes.

Ta på en dusjhette, og la den være på resten av dagen – eller over natten. Kokosoljen bruker noen timer på å ta knekken på lusene.

Gre håret grundig for å få ut så mange egg og lus som mulig.

Vask deretter håret med sjampo på vanlig måte – det vil si: ta sjampo i håret før du tar i vann – da er det enklere å få vasket ut kokosoljen.

En fin «bivirkning» av denne behandlingen er at kokosoljen får håret ditt til å skinne.