Banankjeks uten tilsatt sukker

Disse kjeksene passer fint å lage til helgefrokosten. De er også flotte å ha med i matpakken til hverdags.

(12-14 stk)

 3 godt modne bananer

0,6 dl rapsolje

3,5 dl havregryn

2 dl kokosmasse

½ ts ekte vaniljepulver

½ ts salt

1 ts kanel

½ ts malt kardemomme

¼ malt nellik

0,5 dl mandelmel

2,5 dl lett knuste valnøtter

Sett stekeovnen på 175 grader C.

Mos bananene godt med en gaffel i en bolle. Ha i rapsolje. Mos til blandingen er glatt og uten klumper.

I en annen bolle blandes de øvrige ingrediensene godt sammen. Ha i bananmosen, og bland alt sammen godt.

Bruk en spiseskje og hendene til å lage små kuler som du presser litt ned på 1-2 stekebrett kledd med bakepapir.

Stek kjeksene midt i ovnen på 175 grader i rundt 20 minutter. De skal være litt brune i kantene når de er ferdige.

Variasjonstips:

  1. Bytt ut noen av valnøttene med noen andre nøtter – for eksempel peanøtter, cashewnøtter, mandler eller hasselnøtter – eller litt av hver type.

2. Bytt ut nøttene med et par desiliter tørket frukt – for eksempel tranebær, blåbær eller rosiner.

3. Bland inn litt grovhakket sjokolade (gjerne mørk sjokolade hvis du liker det).

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse økologiske matoljer

Urtekram Havreflak glutenfri og økologiske

Økologisk kokosmasse

Diverse økologiske kryddere

Mandelmel

Diverse økologiske nøtter

Diverse økologiske tørkede frukter og bær

Diverse sjokolader uten raffinert sukker