Epledessert med honning og valnøtter

De norske, litt syrlige eplene passer helt perfekt til denne deilige desserten.

(4 porsjoner)

2 epler

2 ss smeltet smør

2 ss honning

8 valnøttkjerner

Sett stekeovnen på 175 grader C.

Del eplene i to deler. Bruk en liten skje for å fjerne kjernehuset og frøene, men la skallet være på.

Smelt litt smør.

Sett de fire eplehalvdelene i en smurt, ildfast form med snittflaten opp. Pensle overflaten med litt smeltet smør.

Grovhakk valnøttene. Bland sammen valnøtter, honning og resten av det smeltede smøret. Fordel nøtteblandingen i hullene etter kjernehusene.

Stek eplehalvdelene på nederste rille i stekeovnen på 175 grader til de er myke, men fortsatt beholder formen – det tar ca. 10-15 minutter.

 Nyt denne desserten sammen med vaniljekesam, yoghurt, vaniljesaus, vaniljeis – eller bare litt pisket kremfløte.