De norske eplene er ekstra gode nå om høsten. Dette er en nydelig eplepai med glutenfri bunn som er laget av kokosmel og kokosblomstsukker. Server den gjerne lunken sammen med litt krem eller iskrem.
125 g kokosmel
125 g mykt smør
100 g kokosblomstsukker
1 ts bakepulver
3 egg
4 epler (eventuelt enda flere hvis de er litt små)
litt kanel
litt kokosblomstsukker
Sett stekeovnen på 200 grader C.
Smuldre sammen kokosmel, kokosblomstsukker, smør og bakepulver. Rør inn halvpiskede egg, og bland alt godt sammen.
Ha deigen i en rund, smurt ildfast form, ca. 25 cm i diameter. Trykk deigen ca. 1 cm oppover mot kanten.
Skrell eplene. Del hvert eple i 4 og fjern kjernehusene. Skjær epledelene i tynne skiver. Legg epleskivene tett i tett, litt på skrå, og trykk dem lett ned i deigen. Dryss kanel og kokosblomstsukker på toppen av epleskivene.
Stek paien ca. 30 minutter på 200 grader C i midterste del av ovnen.
Server gjerne paien lunken sammen med litt krem eller iskrem.
Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :
Cocosa sukker eller Purasana Kokostblomstsukker (begge er økologiske)