Kikert taco

Har du lyst til å prøve en vegetarisk variant av den kjente og kjære kjøttdeig-tacoen? Her har du en rask og enkel oppskrift der tacokrydrede kikerter spiller hovedrollen:

(2 personer)

Taco-kikerter:

1 boks hermetiske kikerter

2 ss tacokrydder

1 ts himalayasalt

2 ss olivenolje

Grønnsaksfyll:

1 stor avokado

1 stor gulrot

¼  rødkål

4-6 små tortilla lefser

Topping:

1 håndfull fersk koriander (kan sløyfes eller eventuelt byttes ut med kruspersille dersom du ikke liker smaken av koriander)

1 beger gresk yoghurt

1 hvitløkbåt (presset eller finhakket)

+ litt himalayasalt

1 lime (juicen)

Start med kikertene:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Hell de hermetiske kikertene over i ett dørslag, og skyll dem godt. La dem renne godt av seg, og legg dem over på kjøkkenpapir. Tørk kikertene godt, så du får ut mest mulig væske.

Legg deretter kikertene over i en bolle. Bland forsiktig inn olje og krydder.

Fordel kikertene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett stekebrettet inn i midten av en forvarmet stekeovn. Stek i 15-20 minutter. Vend dem et par ganger underveis. Følg godt med på dem, siden steketid kan variere fra ovn til ovn.

Imens kikertene står i ovnen forbereder du tilbehøret:

Del avokadoen i skiver, riv gulrot og rødkål. Varm tortillalefsene raskt i en tørr stekepanne.

Når taco-kikertene er ferdige:

Fyll tortillalefsene etter eget ønske, og topp med litt koriander, litt gresk yoghurt (krydret med presset hvitløk og litt himalaya-salt) og til slutt litt ferskpresset limejuice.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Helios Taco krydder økologisk

Helios Hmalayasalt økologisk

Helios Olivenolje økologisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.