Nøtte taco

Vil du teste en rå og vegansk versjon av tacoen? Dette er en «kald» taco (uten steking), der næringsrike nøtter er hovedingrediensene. Ved å bløtlegge nøttene en del timer på forhånd, blir de mye lettere å fordøye.

(3-4 personer)

2 dl bløtlagte hasselnøtter

2 dl bløtlagte valnøtter

2 store gulrøtter

1 purre

1 ss Tamari glutenfri soyasaus

+ litt tacokrydder etter smak

Bløtlegg aller først nøttene i minimum 8 timer (gjerne opp til 12 timer).

Hell ut bløtleggingsvannet. Grovhakk nøttene i kjøkkenmaskin. Legg de hakkede nøttene i en bolle.

Kjør gulrøtter og purre sammen med soyasaus i kjøkkenmaskinen til en passelig, jevn konsistens.

Bland grønnsakmosen sammen med de hakkede nøttene. Smak til med litt tacokrydder.

Anrett tacoblandingen på tacoskjell – gjerne på salatblader (istedenfor de vanlige mais taco tubs).

Forslag til annet tilbehør:

Rød løk (finhakkes og legges i vann minst 1 time)

Avokado (deles i passelige biter)

Coctail-tomater (gjerne både røde og gule, deles i to)

Paprika (gjerne i flere farger, deles i små biter)

Slangeagurk eller grønn squash (deles i små biter)

Selleri (skives tynt)

Maiskorn

Jalapenos

+ eventuelt salsasaus

+ eventuelt plantebasert yoghurt

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Saltå Kvarn Hasselnøtter uten skall økologiske

Helios Tamari glutenfri soyasaus økologisk

Helios Taco krydder økologisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.