Kokosbollekake

Dette er en perfekt festkake for de aller fleste – siden den er både glutenfri og melkefri. Både store og små i familien vil elske denne.

5 eggehviter

6 ss Sukrin

1 ts ekte vaniljepulver

20 g kokosmasse

5 plater gelatin

Glasur:

150 g mørk sjokolade

50 g Cocosa Extra Virgin

10 g kokosmasse (eller mer)

Stivpisk eggehvitene med Sukrin. Bland deretter inn vaniljepulver og kokosmasse.

Legg gelatinplatene i litt kaldt vann i ca. 5 minutter. Press ut vannet og hell over 1 dl kokende vann. Rør til de løser seg opp.

Hell gelatinblandingen over i eggeblandingen i en tynn stråle mens vispen går. Visp i ytterligere 5 minutter. Ha kokosbollemassen over i en ønsket form (for eksempel en paiform), og sett den i kjøleskapet i 3 timer.

Glasur:

Smelt sjokolade og Cocosa Extra Virgin kokosolje over vannbad. Hell glasuren over kokosbollemassen og strø over kokosmasse. Sett kaken inn i kjøleskapet igjen i ca. 30 minutter for at glasuren skal stivne litt før kaken kan nytes.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Sukrin og andre søtningsmidler

Horizon Kokosmasse økologisk

Helios Bourbonvaniljepulver økologisk

Cocosa Extra Virgin kaldpresset økologisk kokosolje

Diverse sjokolader uten raffinert sukker