Lavkarbobrød – glutenfritt

(1 lite brød)

4 egg
½ beger kesam eller crème fraîche
3 ss kaldpresset olivenolje eller rapsolje
1 ss bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø (gjerne knuste)
50 g sesamfrø uten skall
50 g solsikkekjerner
50 g Funksjonell Mat Mandelmel

Sett stekeovnen på 180 grader.

Pisk eggene lett, og bland inn kesam/crème fraîche og olje.
Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
Deigen skal være bløt, som en tykk grøt. Hvis den virker litt tynn, kan du tilsette litt mer frø eller litt mer Mandelmel.
Legg bakepapir i en liten brødform (ca. 30 x 12 cm) og hell røren oppi.

Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 55 minutter.

En porsjon gir et lavt brød, dobbel porsjon gir et normalt høyt brød.
Stek brødet 10 minutter lenger hvis du lager et stort brød.
La brødet avkjøle seg på rist.

Oppbevares i kjøleskap pakket i matpapir eller i en bomullspose.
Brødet kan også fryses, enten som et helt brød eller oppskåret i skiver.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse økologiske matoljer
Helios Bakepulver
Diverse typer uraffinert havsalt og himalayasalt
Diverse typer økologiske frø
Funksjonell Mat Mandelmel