Imponer familie, venner og kjente med denne fantastisk gode ostekaken som er både glutenfri og sukkerfri! Det beste av alt er at den faktisk er veldig enkel å lage. Med de klassiske pepperkakekrydderne kanel, ingefær og kryddernellik passer den fint både før jul og på dessertbordet i julehøytiden. En sikker vinner både blant store og små.
Bunn:
5 dl (240 g) mandelmel
110 g smør
4 ss Sukrin
¼ ts salt
2 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
2 ts malt kryddernellik
Ostekrem:
900 g kremost naturell (for eksempel Philadelphia eller Tine)
2,5 dl kremfløte
1,75 dl Sukrin
1 ts ekte vaniljepulver
Revet skall fra en appelsin
Pynt:
1 appelsin, skåret i mindre biter
2 ss granateplefrø (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 180 grader C.
Smelt smøret. Bland ingrediensene til bunnen i en bolle, til det blir en deigaktig konsistens.
Smør en rund kakeform (22-24 cm).
Trykk deigen ut i kakeformen, og la også deigen komme noen centimeter oppover langs kanten av formen. Sett kakeformen inn i kjøleskapet, og la den være der i ca. 10 minutter.
Ta formen ut av kjøleskapet. Sett kakeformen inn i stekeovnen, og la den steke midt i ovnen i 10-12 minutter på 180 grader C.
Imens kakebunnen steker, lager du ostekremen:
Bland alle ingrediensene godt, og bruk en kjøkkenmaskin til å vispe ostekremen i omtrent 5 minutter, til kremen er luftig og ganske fast i konsistensen.
La kakebunnen kjølne helt før du smører på ostekremen. Jevne den ut med en slikkepott eller en stor skje. Dekk ostekaken med plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 3 timer – eller over natten.
Ta kaken forsiktig ut av formen. Pynt kaken med biter av appelsin og strø eventuelt også over noen granateplefrø (hvis du får tak i granatepler).