Ostekake med smak av pepperkaker

Imponer familie, venner og kjente med denne fantastisk gode ostekaken som er både glutenfri og sukkerfri! Det beste av alt er at den faktisk er veldig enkel å lage. Med de klassiske pepperkakekrydderne kanel, ingefær og kryddernellik passer den fint både før jul og på dessertbordet i julehøytiden. En sikker vinner både blant store og små.

Bunn:

5 dl (240 g) mandelmel

110 g smør

4 ss Sukrin

¼ ts salt

2 ts malt kanel

2 ts malt ingefær

2 ts malt kryddernellik

Ostekrem:

900 g kremost naturell (for eksempel Philadelphia eller Tine)

2,5 dl kremfløte

1,75 dl Sukrin

1 ts ekte vaniljepulver

Revet skall fra en appelsin

Pynt:

1 appelsin, skåret i mindre biter

2 ss granateplefrø (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 180 grader C.

Smelt smøret. Bland ingrediensene til bunnen i en bolle, til det blir en deigaktig konsistens.

Smør en rund kakeform (22-24 cm).

Trykk deigen ut i kakeformen, og la også deigen komme noen centimeter oppover langs kanten av formen. Sett kakeformen inn i kjøleskapet, og la den være der i ca. 10 minutter.

Ta formen ut av kjøleskapet. Sett kakeformen inn i stekeovnen, og la den steke midt i ovnen i 10-12 minutter på 180 grader C.

Imens kakebunnen steker, lager du ostekremen:

Bland alle ingrediensene godt, og bruk en kjøkkenmaskin til å vispe ostekremen i omtrent 5 minutter, til kremen er luftig og ganske fast i konsistensen.

La kakebunnen kjølne helt før du smører på ostekremen. Jevne den ut med en slikkepott eller en stor skje. Dekk ostekaken med plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 3 timer – eller over natten.

Ta kaken forsiktig ut av formen. Pynt kaken med biter av appelsin og strø eventuelt også over noen granateplefrø (hvis du får tak i granatepler).

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Mandelmel økologisk

Sukrin

Diverse salt og andre kryddere

Helios Ekte vanilje pulver økologisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.