Pastasalat – glutenfri

(4 porsjoner)

400 g glutenfrie pastaskruer

1 liten purre

2 rødløk

2 store gulrøtter

3 stilker stangselleri

100 g valnøtter

75 g ruccola-salat

Olivenolje

Topping:

4 små tomater

alfalfa-spirer

litt olivenolje

Kok pastaskruene som angitt på pakken. Skrell grønnsakene. Skjær purren i tynne skiver og rødløk, gulrøtter og stangselleri i tynne strimler. Hakk valnøttene grovt.

Ha olivenolje i en stekepanne, og fres grønnsakene noen minutter (rør hele tiden så de ikke blir brent). Ta deretter stekepannen vekk fra varmen.


Vend inn valnøttene og ruccola-salaten. Tilsett de ferdigkokte pastaskruene, og bland forsiktig.

Legg pastasalaten over på 4 asjetter, og pynt med små tomater delt i 4 båter og litt alfalfa-spirer. Hell litt olivenolje over. Server straks, mens den ennå er lun.

Tilleggstips:

Hvis du vil ha en enda mer «mettende» rett, kan du i tillegg blande inn 4 kokte egg delt i strimler.

Liker du fetaost og oliven, passer dette også godt i denne salaten.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse glutenfrie pastaprodukter

Diverse økologisk krydder og salt

Diverse økologiske olivenoljer