Riskrem søtet med Sukrin

Lager du alltid for mye risgrøt? Det er jo bare fint, for da kan du lage en herlig dessert av resten. Riskrem passer veldig fint å servere ved juletider, men den smaker også godt resten av året. Her får du en variant som er naturlig søtet med Sukrin.

(4 porsjoner)

Riskrem:

 8 dl kald risgrøt

 ½ ts ekte vaniljepulver

 4-6 ss Sukrin

 4 dl kremfløte

 Bringebærsaus:

 6 dl frosne bringebær

 0,5 dl vann

 1 dl Sukrin

(+ eventuelt en håndfull hakkede mandler til å strø over rett før servering)

Kok risgrøt som anvist på pakken. Avkjøl.

Pisk fløten med Sukrin og vaniljepulver til en lett og luftig krem. Bland kremen i risgrøten.

Kok Sukrinlake av vann og Sukrin. Ha de frosne bringebærene i en blender, og tilsett den varme Sukrinlaken. Bland godt. Sil bringebærsausen, så den blir fri for steiner. Gi den deretter et raskt oppkok.

Server riskremen med lunken bringebærsaus og gjerne også noen hakkede mandler på toppen.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Helios Vaniljepulver økologisk

Sukrin Sukker

Saltå Kvarn Mandler økologiske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.