Hjemmelaget surkål

Surkål er typisk tilbehør til julemiddagene, enten du serverer den til ribbe, skinkestek, vegetar-nøttestek eller andre retter. Surkålen blir naturligvis aller best når du lager den selv, helt fra bunnen av. I denne oppskriften er kålen dessuten kombinert med epler – det gir en ekstra, god smak til surkålen.

 (4 porsjoner)

750 g hodekål

2 epler

1 ts salt

2 ts karve

2,5 dl vann (eller kraft)

2 ts eddik (7%)

2 ts Sukrin (eller 1 ts Sukrin+)

Snitt hodekålen fint. Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernehusene. Del eplehalvdelene i tynne båter. Legg den finsnittede kålen lagvis med salt, karvefrø og eplebåtene i en kjele. Tilsett vann eller kraft. Kok opp, og la alt trekke i ca. 45 minutter. Smak til med eddik og Sukrin (eller Sukrin+).

Surkålen kan med fordel lages en dag eller to i forveien.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse salt

Helios Eplecider-eddik

Sukrin

Sukrin+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.