Sitronfromasj søtet med Sukrin

Sitronfromasj er en perfekt avslutning på et godt måltid. Den frisker opp med en både syrlig og søt smak, samtidig som desserten ikke blir for tung.

(4 porsjoner)

3 gelatinplater

1 vaniljestang

100 g Sukrin

3 egg

2 sitroner (helst økologiske)

2 dl kremfløte

+ eventuelt noen bringebær som pynt – hvis du ønsker det

Legg gelatinplatene i bløt i en skål med kaldt vann i 5 minutter.

Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestangen. Bland dem med litt av Sukrin-sukkeret. Riv skallet fra begge sitronene. Pisk sammen vanilje, Sukrin, egg og sitronskall til det blir en fin og luftig masse. Bruk gjerne stavmikser til dette.

Press saften ut av begge sitronene, og varm sitronsaften forsiktig opp i en liten gryte – den skal ikke koke. Ha oppi gelatinen, og la den smelte. Hell saften i en tynn stråle oppi eggemassen mens du pisker.

Pisk kremfløten til krem. Bland kremen med egg- og sitronmassen. Fordel blandingen i 4 porsjonsglass, dekk dem med plastfolie, og sett dem i kjøleskap i minst 4 timer.

Til servering:
Pynt eventuelt sitronfromasjen med noen friske bringebær på toppen – hvis du har.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Naturata Bourbon ekte vaniljestang HEL

Sukrin