Alt du trenger å vite om SPIRULINA

Har du hørt om spirulina og lurer på hva det egentlig er? Spirulina (Arthrospira platensis) er en blågrønn mikroalge – en plante som vokser i havet eller i innsjøer. Den trives både i ferskvann og i saltvann. Spirulina er en av de aller eldste algetypene som fortsatt finnes. Forskerne har funnet ut at de har eksistert i omtrent 3,5 millioner år. Spirulina kommer hovedsakelig fra Mexico og Sentral- og Øst-Asia, der den dyrkes i områder der sola skinner flere enn 320 dager i året.

Alger er grunnlaget for næringskjeden i havet. Alger er i de senere årene ofte blitt omtalt som «supermat» på grunn av det omfattende næringsinnholdet som dessuten er lett opptakelig for kroppen.

Spirulina inneholder 11 vitaminer, 10 mineraler og 18 aminosyrer. Den er rik på vitamin A, C, E, K og de fleste av B-vitaminene.

Spirulina er også rik på mineraler. Den inneholder både fosfor, magnesium, jern, kalium, sink, krom, kobber, selen og kalsium.

Spirulina inneholder dessuten små mengder av omega-3 og omega-6 fettsyrer, og er også en rik kilde til antioksidanter, som kan hjelpe til med å bekjempe frie radikaler i kroppen.

I tillegg inneholder spirulina også planteprotein i form av aminosyrer av høy kvalitet som er lett fordøyelige. Dette gjør spirulina til et godt supplement for vegetarianere og veganere.

Spirulina er i tillegg kjent for å stabilisere blodsukkeret, gi økt metthetsfølelse og gi mer energi.

Spirulina er dessuten unik ved at den inneholder fykocyanin og klorofyll, som er fotosyntetiske fargepigmenter som gir algen den blågrønne fargen. Disse fargepigmentene gjør også at spirulina har en rensende effekt og kan bidra til at avfallsstoffene i kroppen raskere blir skylt ut.

Det høye næringsinnholdet i Spirulina, sammen med enzymene, sørger for at du får bedre næringsopptak. Kroppen kjennes sterkere, og det blir lettere å innhente seg etter fysiske anstrengelser. Dessuten vil Spirulina gjøre huden smidigere og håret og neglene sterkere.

De lettopptakelige aminosyrene i Spirulina kan virke nedsettende på appetitten – samtidig som de allikevel tilfører kroppen viktige næringsstoffer. Spirulina er velegnet i forbindelse med fastekurer og dessuten gunstig for deg som gjerne vil finne trivselsvekten.

Vil du gå NED i vekt?
Ta Spirulina før måltidet (da blir du fortere mett).

Vil du gjerne OPP i vekt?
Ta heller Spirulina etter at du har spist deg mett (da får kroppen din enda mer næring).

Som kosttilskudd finnes Spirulina både i pulverform og i tablettform.

Pulveret kan du for eksempel blande i en smoothie eller i annen drikke. Det kan også tilsettes i mat, som for eksempel i pastasaus, i salater eller i dressinger.

Disse Spirulina-produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Purasana Spirulina pulver

Supernature Spirulina pulver

Supernature Spirulina tabletter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait