Bokhvetegrøt med solbær

Denne glutenfrie grøten trenger ingen ekstra søtning. Her er det de tørkede fruktene som bidrar med nydelig sødme.

(2 porsjoner)

1,5 dl hel bokhvete

4,5 dl vann

litt salt

4 aprikoser

2 dadler

1 dl cashewnøtter uten salt

1 dl solbær

½ ts ekte vaniljepulver

1 ts kokosolje

Ha bokhvetefrøene i en gryte, sammen med rikelig mengde vann, og kok opp ordentlig. Hell av vannet. Skyll bokhveten nøye i kaldt vann.

Vask gryten før du legger bokhveten tilbake i gryten. Hell på 4,5 dl vann, litt salt og kok opp på nytt. La grøten småputre på lav varme i 10 minutter.

Imens tilbereder du resten av ingrediensene. Grovhakk aprikosene, dadlene og cashewnøttene. Rens solbærene. Tilsett fruktene, nøttene og bærene i grøten sammen med vaniljepulver og kokosolje, og la grøten koke i ytterligere 5 minutter. Løft på lokket de aller siste minuttene for å dampe vekk eventuell overflødig væske.

Server gjerne grøten sammen med noen bananskiver, litt ferske bringebær eller jordbær og kanskje litt plantemelk (eller vanlig kumelk om du tåler det).

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Saltå Kvarn Bokhvete hel økologisk

Saltå Kvarn Aprikoser økologiske

Helios Dadler økologiske

Helios Bourbon vanilje pulver økologisk

Cocosa Pure stekeolje økologisk

Diverse plantemelk (mylk)