Mange gode grunner til å spise grøt

23. oktober er Den norske grøtdagen. Er du en av dem som er vant til å spise grøt? Eller synes du at grøt er håpløst gammeldags?

Det er riktig at grøt har vært hverdagskost for oss nordmenn i mange århundrer. Det regnes faktisk som en av de eldste rettene vi har her i Norge. Det er fremdeles mange som har grøt til middag, men stadig oftere serveres grøten som frokost eller som kveldsmat.

Også nå i moderne tid er det absolutt mange gode grunner til å spise grøt.

1 Grøt er næringsrikt. Innholdet av næringsstoffer er litt forskjellig utfra hvilken kornsort eller hvilken glutenfri ingrediens du velger. Men generelt er grøt en god kilde til vitaminer, mineraler, antioksidanter og langsomme karbohydrater.

2 Grøt er enkelt. Det finnes utrolig mange varianter av grøt, og de aller fleste er veldig enkle å få til.

3 Grøt er billig. En porsjon grøt koster lite – og metter lenge.

4 Grøt smaker godt og kan toppes med mange forskjellige ting for å få enda mer variasjon – både krydder som kanel og kardemomme, tørket frukt og bær, fersk frukt og bær, og diverse nøtter, frø og kjerner.

5 Grøt er godt for magen. Lager du en fullkornsgrøt, får du i deg masse nyttige kostfiber som bidrar til at magen og fordøyelsen fungerer bedre. Dessuten gir fiberrike grøter deg økt metthetsfølelse og bidrar til at blodsukkeret holder seg jevnt.

Du finner noen grøtoppskrifter her på denne bloggen – noen med gluten – men aller fleste UTEN gluten.

Alle grøtene ligger under OPPSKRIFTER > Frokost & lunsj.