Breiflabb på grillen

Breiflabbfilet er ypperlig å grille. Denne fisketypen er fast og solid – fiskefilet av breiflabb er nesten som en «biff». Du kan naturligvis også steke breiflabben i grillpanne inne hvis det er dårlig vær eller hvis det er for kaldt til å grille ute.

Til breiflabb smaker det godt å servere en enkel smørsaus med sitron og persille. Grønnsakstilbehøret kan byttes ut etter hva du har i kjøleskapet, eller etter hvilken sesong det er.

(4 porsjoner)

800 g breiflabbfilet

litt olivenolje til pensling

litt urtesalt

Skjær breiflabbfiletene i serveringsstykker. Dryss på litt urtesalt og pensle med olivenolje. Grill breiflabbstykkene på begge sider ved god varme til de er gylne. La dem deretter hvile i noen minutter før servering.

Smørsaus:

100 g smør

1 sitron (gjerne økologisk)

6-8 stilker med persille (bladpersille eller kruspersille)

Smelt smøret. Del sitronen i to. Skjær den ene halvdelen i skiver (til serveringen: legg 1 sitronskive på hver tallerken).

Riv sitronskallet fra den andre halvdelen, klem ut saften av den, og ha dette oppi det smeltede smøret.

Grovhakk persillen, og ha den i smørsausen like før servering.

Forslag til grønnsakstilbehør:

2 avokadoer

8 knaskegulrøtter (eller vanlige, små gulrøtter)

8 asparges

litt olivenolje til steking av grønnsakene

litt urtesalt

litt nykvernet pepper

Skrell og skjær avokadoen i båter. Rens gulrøttene og aspargesen. Pensle grønnsakene med olivenolje. Stek grønnsakene i grillpanne til de er møre, ca. 3-4 minutter. Dryss over litt urtesalt og nykvernet pepper.