I grillsesongen er det praktisk å lage en STOR porsjon med glutenfrie lomper – denne gir deg 20-24 stk. Disse lompene kan du faktisk rulle rundt en pølse uten at de «brekker» eller smuldrer opp. De smaker kjempegodt og kan serveres til alle (– også til dem som egentlig tåler gluten).
(20-24 lomper)
1 kg poteter
1 ts salt (gjerne himalayasalt)
130 g lyst glutenfritt mel (for eksempel Helios Glutenfri Bakemiks lys)
100 g gresk yoghurt
50 g romtemperert smør
Kok potetene med skallet på. Avkjøl potetene og skrell dem. Mos de avkjølte potetene med en gaffel. Tilsett salt, mel, yoghurt og smør. Rør godt til du har en jevn og fin masse.
Lag små kuler av massen. Kjevle ut hver kule til tynne lomper mellom to ark med bakepapir. Bruk for eksempel en tallerken eller et pizzahjul for å oppnå ønsket rund form.
Stek lompene uten fett i en stekepanne på middels varme. Snu dem flere ganger underveis.
Gjennomfukt et kjøkkenhåndkle. Ha dette klart, og legg lompene under dette etterhvert som de blir ferdig stekt. Da holder de seg myke fram til de skal serveres.
Nytes aller helst nystekte, gjerne sammen med pølser og diverse godt tilbehør.
Hvis du ikke bruker opp alle lompene, vil de kunne holde seg i 1-2 dager i en lufttett boks.