Chiabrød – glutenfritt

Bak gjerne dette brødet om kvelden. La det stå over natten udekket, for å tørke litt – så har du deilig, ferskt brød klart til frokosten eller matpakken dagen etterpå.

(1 brød)

8 egg

3 dl kesam (= 1 boks)

100 g chia-frø

100 g mandelmel

2 ts bakepulver

2 ts Fiberhusk

en liten håndfull hakkede nøtter

en liten håndfull linfrø eller solsikkefrø

50-60 g smør eller 2-3 ss kokosolje kaldpresset

litt havsalt eller Himalaya krystallsalt

Bland alle ingrediensene (smør/kokosolje bør være romtemperert). La deigen stå en halv times tid for å svelle.

Sett stekeovnen på 180 grader.

Form brødet som du vil, og stek det i ca. 1 time nederst i stekeovnen.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Økologiske chia frø

Mandelmel (kaldpresset og fettredusert)

Helios Bakepulver

FiberHusk

Diverse økologiske frø, kjerner og nøtter

Cocosa Extra Virgin kokosolje

Diverse salt og andre krydder