Fiskesuppe – rask og enkel

En rask og enkel fiskesuppe som passer like godt til både hverdag og fest. Vil du lage den litt mer «fancy» til et selskap, kan du bytte ut 2 dl av fiskekraften med 2 dl hvitvin

(4 porsjoner)

 400 g fiskefilet, gjerne en blanding av forskjellige typer fisk (for eksempel torsk, steinbit, laks, hyse)

2 gulrøtter

1/4 sellerirot

1 liten purre

1 stor gul løk

2 hvitløksbåter

1 liter fiskebuljong (eller fiskekraft)

3 dl fløte

litt salt

litt pepper

1 ts maizena

Til pynt:

litt finklippet fersk gressløk

eventuelt noen reker uten skall

Start med å skrelle gulrøttene og sellerien. Ta av de ytterste bladene på purren. Skjær grønnsakene i tynne, små strimler. Skjær hvitløken også i tynne, små strimler. Finhakk løken. Hell fiskebuljongen (eller fiskekraften) og fløten i en kjele. Ha i alle grønnsakene, kok opp, og la grønnsakene småkoke i 10 minutter. Krydre med litt salt og pepper. Rør ut 1 ts maizena i 0,5 dl kaldt vann. Tilsett jevningen i suppen, litt etter litt i en jevn stråle mens du rører i suppa.

Like før servering: Kok opp suppa igjen. Imens skjærer du opp fiskefiletene i passelige biter.

Tilsett fiskebitene, ta gryta vekk fra kokeplata, og la fisken trekke i suppa – det tar omtrent 5 minutter. Klipp gressløken rett opp i den ferdige suppa.

Vil du ha i reker, tilsetter du dem rett før servering. Det enkleste er å legge 4-5 reker i bunnen av hver suppeskål – før du fyller skålene med fiskesuppa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.