Søtpotetsuppe med kokosmelk

Kjapp og enkel vegetarsuppe med mye smak.

(4 porsjoner)

4 hvitløkbåter

4 sjalottløk

1 rød chili

2 store søtpoteter (eventuelt 4 hvis de er litt små)

litt olje til stekingen

1-2 ss karripulver (litt avhengig av hvor sterk karrismak du vil ha)

800 ml (2 bokser) kokosmelk

2 dl vann

2 grønnsaksbuljongterninger

litt salt

litt pepper

litt kaldpresset olivenolje til serveringen

+ eventuelt litt tørkede chiliflak

Finhakk hvitløk og løk. Del chilien i to og fjern frøene. Finhakk chilien. Skrell søtpotetene, og skjær dem i små terninger.

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Surr hvitløk og løk i noen minutter, ha deretter chili og søtpotetterninger oppi, og surr det hele noen minutter til.

Rør inn karripulver. Hell i kokosmelk og vann. Smuldre buljongterningene oppi.

La det hele koke opp, ha på lokk og skru ned varmen. La suppen småkoke til søtpotet-terningene er møre – det tar omkring 15 minutter.

Kjør det hele jevnt med en stavmikser og server.

Serveringstips:
Suppen smaker ekstra godt med litt chiliflak og noen dråper god, kaldpresset olivenolje som du drypper rett opp i suppeskålene.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse økologiske krydder og buljonger

Diverse økologiske matoljer

Biona Kokosmelk økologisk