Gløgg med epler

Er du lei av den vanlige gløggen eller synes du den ferdigkjøpte gløggen blir for søt? Prøv heller denne hjemmelagde, litt syrligere varianten – laget av epler.

(4 personer)

15 epler (gjerne økologiske)

10 dl vann

3 ss honning

12 stk hel nellik

4 stk hel kanel

2 stk vaniljestenger snittet på langs

2-3 skiver fersk ingefær (litt avhengig av størrelsen og hvor mye smak du ønsker)

3 skiver appelsin

eventuelt litt kokossukker hvis du ønsker litt søtere smak

Behold gjerne skallet på eplene – det gir god smak. Del eplene i to og skjær hver av halvdelene i to eller tre båter. Legg eplebåtene i en kjele sammen med vann og honning. Kok opp, og la eplene småkoke under lokk til de er møre – omkring 15 minutter.

Sil fra saften, og ha den over i kjelen igjen sammen med krydderne og appelsinskivene. La eplegløggen koke i 30 minutter, så det blir god smak fra krydderne.

Sil gløggen. Smak eventuelt til med litt kokossukker (hvis eplene er litt syrlige).

Eplegløggen kan med fordel lages flere timer før den skal serveres. Varm den opp igjen like før servering.

Server gjerne eplegløggen sammen med pepperkaker og/eller mandler og rosiner + tørkede aprikoser ved siden av.

Ekstra tips:

Vil du ha en variant med alkohol, kan du helle en skvett med hvit rom eller hvit portvin i glassene til de som ønsker det.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse typer honning og andre naturlige søtningsmidler 

Naturata Ekte Bourbon Vaniljestang HEL økologisk

Saltå Kvarn Mandler økologiske

Saltå Kvarn Aprikoser økologiske

Saltå Kvarn Rosiner økologiske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait