Hvitløksuppe

Hvis du stusser litt over antallet hvitløkbåter, kan vi forsikre deg om at kokt hvitløk faktisk har en mild og behagelig smak. Har du først fått smaken på denne deilige suppen, lager du den helt sikkert om igjen!

(4 porsjoner)

15 hvitløkbåter

3 ss olivenolje

1 boks hermetiske, hakkede tomater (eller 4 ferske tomater, delt i småbiter)

1 liter vann

2 ss grønnsaksbuljongpulver (eller 2 grønnsaksbuljongterninger)

1 ts paprikapulver

litt nykvernet pepper

1 dl finhakket fersk kruspersille

Skrell og rens hvitløkbåtene, og del dem i tynne skiver. Varm opp en jerngryte, og hell olivenoljen oppi. Fres hvitløkskivene i oljen uten å la dem bli brune. Hell oppi vannet, buljongen, paprikapulveret og tomatene, og la suppen koke opp.

Skru ned varmen, og la suppen småkoke under lokk i ca. 1 time. Dryss over finhakket persille like før servering, og sett gjerne en pepperkvern på bordet, så kan mengden nykvernet pepper tilpasses hver enkelt.