Løksuppe med purre

(4 porsjoner)

1 rødløk

2 vanlige løk

4 sjalottløker

1 stor purre

4 ss olivenolje

12 dl vann

3 ss grønnsaksbuljongpulver 

4 hvitløkbåter

1 laurbærblad

2 ss fersk timian (eller 1 ss tørket)

litt hvit pepper

litt salt

1 bunt gressløk

Finhakk rødløk, løk og sjalottløk. Finsnitt purren. Varm opp en jerngryte, og hell olivenoljen oppi. Fres løkbitene og purrebitene noen minutter, rør hele tiden, så de ikke blir brune. Hell oppi vannet og buljongen. Ha i hvitløkbåtene, som er knust i hvitløkspresse (eventuelt finhakket hvis du ikke har hvitløkspresse), laurbærbladet og timian. La suppen koke opp.

Sett deretter ned varmen, og la suppen småkoke under lokk i 45 minutter.

Smak til med nykvernet hvit pepper og salt.

Dryss over finklippet gressløk like før servering.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse økologiske matoljer

Diverse økologiske krydder og buljonger