Indisk inspirert vegetargryte

(4 porsjoner)

300 g grønne linser

300 g rotgrønnsaker i små terninger (gulrot, pastinakk, sellerirot, persillerot – eventuelt også jordskokk hvis du har det)

2 hvitløkbåter

1 stor løk

1 liten bit revet ingefær

1 ss tomatpuré

2 dl grønnsaksbuljong

4 ts garam masala (indisk krydderblanding)

Cocosa Pure til steking

litt salt

litt sitronsaft

litt finhakkede ferske urter (koriander og/eller persille)

Kok linsene aller først. Sett dem til side.

Skjær rotgrønnsakene i små terninger. Finhakk hvitløk og løk.

Stek hvitløk, løk og revet ingefær i litt Cocosa Pure til det blir mykt.

Tilsett tomatpure, grønnsaksbuljong og rotgrønnsaker. La det småkoke til grønnsakene er ferdige. Ha i de ferdigkokte linsene. Tilsett garam masala, og kok i ytterligere 10 minutter.

Smak til med litt salt og nypresset sitronsaft.

Server vegetargryten med litt finhakkede ferske urter på toppen.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Økologiske grønne linser

Økologisk tomatpuré

Diverse økologiske buljonger og annet krydder

Cocosa Pure

Økologisk sitronsaft uten tilsatt sukker