Lammeburgere

(4 porsjoner)

500 g kvernet lammekjøtt (kjøttdeig av lam)

2 hvitløkbåter

2 ss potetmel

1 ss mandelmel

1 egg

0,5 dl matfløte (eventuelt havrefløte/kokosfløte/mandelfløte/soyafløte etc)

1 ts havsalt eller himalayasalt

litt sitronpepper eller vanlig pepper

en neve ferske krydderurter (for eksempel en eller flere av disse: basilikum, estragon, oregano, persille, timian)

litt olivenolje til steking

Knus hvitløkbåtene i en hvitløkspresse. Finhakk krydderurtene. Ha dette i kjøttdeigen sammen med resten av ingrediensene. Arbeid alt godt sammen. Lag små burgere som stekes i panne i litt olivenolje på middels varme på begge sider til de er gjennomstekte.

Forslag til tilbehør:

Som tilbehør smaker det veldig godt med enten potetmos eller (glutenfri) pasta og noen grønnsaker i flotte farger.

På bildet vårt er det følgende kombinasjon: strimler av rødløk (som har fått surre litt alene i olivenolje før de andre grønnsakene ble lagt i) oransje paprika, hermetisk mais og små, grønne erter (selskapserter, fra frysedisken i dagligvarebutikken).

Du kan også gjøre det enda mer enkelt ved å legge lammeburgerne i hamburgerbrød (eventuelt glutenfrie) sammen med salatstrimler, noen tomatskiver, noen ringer av rødløk og en god dressing.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no:

Økologisk mandelmel

Diverse salt og andre krydder

Diverse økologiske plantebaserte «fløte» alternativer

Naturata Olivenolje til steking økologisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *