Spennende supermat teer i pulverform

Den velkjente belgiske produsenten Purasana har mange flotte supermatprodukter i sortimentet sitt. Vi anbefaler at du tar en nærmere titt på disse 100% økologiske pulvervariantene som er enkle å røre ut i vann – sånn at de kan drikkes som te:

Ashwagandha pulver

Ashwagandha rot er også kjent som indisk ginseng. Det er en av de viktigste urtene innen Ayurveda, den tradisjonelle medisin i India. Ashwagandha er kjent som en adaptogen urt, som blant annet kan forbedre fysisk energi, bidra til å styrke immunforsvaret og i tillegg virke beroligende og være til hjelp i perioder med økt stress.

Drikkes helst som kveldste (for aller best effekt).

Hojicha pulver

Hojicha lages av unge, grønne teblader som først tørkes og deretter ristes. Den forsiktige varmebehandlingen gir te-pulveret en mild, søt og nøtteaktig aroma. Hojicha er en populær te i Japan. Drikkes som te, ofte rett etter et måltid.

Matcha pulver

Sammenlignet med annen grønn te har den japanske matcha-teen en mildere smak og en skarp grønn farge. Matcha er full av antioksidanter og hjelper deg å føle deg våken og full av energi. Drikkes ofte som frokostte – eller formiddagste.

Matcha-teen lages av de samme bladene som vanlig grønn te, men Matcha framstilles på en annen, helt spesiell måte. Tre uker før innhøstingen dekkes alle tebuskene med mørke presenninger, så bladene får 90% mindre sollys. For å kompensere dette danner tebuskene ekstra mye klorofyll, og bladene produserer også store mengder med aminosyrer. Når de unge tebladene er innhøstet blir de dampet for å forhindre gjæring. Deretter blir bladene straks tørket og malt til pulver.

Rooibos pulver

Rooibos er en plante i erteblomstfamilien som vokser i Sør-Afrika. De grønne bladene fra busken blir høstet, og går deretter gjennom en fermenteringsprosess for å oppnå den røde og lett gjenkjennelige fargen. Det er denne særegne fargen som har ført til det afrikanske navnet rooibos, som betyr «rød busk».

En naturlig koffeinfri, smakfull te som kan drikkes når som helst – også om kvelden.

Yerba Mate pulver

Yerba Mate er laget av de tørkede og pulveriserte bladene fra en plante i kristtornfamilien som vokser i Sør-Amerika og Mellom-Amerika. Yerba Mate ble brukt som en telignende drikk av guaraní- og tupífolkene i dagens Argentina og nabolandene i mange århundrer før europeerne ankom området. Den dag i dag er Yerba Mate fortsatt en av de mest populære og dagligdagse drikkene i Argentina, Uruguay, Paraguay og Chile. Yerba Mate – eller mate te – kalles ofte for «gudenes drikk», fordi den er kjent for å styrke kroppen og øke energinivået.

Yerba Mate inneholder koffein, som gir den velkjente stimulerende effekten, men uten at den virker negativt for de som er koffein-følsomme (som kaffe ofte kan gjøre).