Denne hjemmelagde mysliblandingen kan også lages uten å riste og glasere. Men risting av frø og nøtter øker imidlertid biotilgjengeligheten – det vil si at kroppen opptar næringsstoffene bedre. I tillegg gir det også en MYE bedre smak.

 (10 porsjoner)

100 g mandler (50 g som glaseres og 50 g som ristes i ovn)

15 g Sukrin

10 g sesamfrø uten skall

10 g solsikkekjerner

10 g gresskarkjerner

50 g hasselnøtter

10 g valnøtter

10 g kokosflak

10 g havregryn

Sett stekeovnen på 160 grader aller først. Finn deretter fram alle ingrediensene.

Ha Sukrin i stekepannen, og la det smelte forsiktig. Hell oppi 50 g mandler, og rør rundt til de er glaserte. Avkjøl.

Sesamfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner ristes lett i en tørr, middels varm stekepanne.

Resten av mandlene, hasselnøttene og valnøttene ristes i stekeovnen på 160 grader i 7 minutter.

Hakk opp ristede mandler, hasselnøtter og valnøtter.

Bland alle ingrediensene sammen, både glaserte mandler, ristede frø og nøtter, i tillegg til kokosflak og havregryn.

Nytes med god samvittighet, for eksempel sammen med en yoghurt/soyayoghurt.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse økologiske frø, kjerner og nøtter

Sukrin Sukker

Økologiske kokosflak

Økologiske havregryn