Ovnsbakt squash kan være deilig restemat

Grønn squash egner seg veldig godt til å fylle med noe digg og bake i ovnen. Da kan du få brukt opp diverse småting som du antagelig har i kjøleskapet. Til å med noen små kjøttrester er nok til å sette god smak på denne hverdagsretten – for eksempel et par kjøttkaker, noen pølser, eller noe kyllingkjøtt som ikke ble spist opp i går. Noen grønnsaker har du sikkert også i kjøleskapet. Har du tilfeldigvis noe sopp, egner det som også godt i denne retten. Dessuten er det veldig greit å bruke opp osteskalker til gratineringen. Bruk gjerne flere typer ost hvis du har.

(2 personer)

2 hele grønne squash

Småbiter av ferdig stekte kjøttkaker, kyllingkjøtt, pølser eller lignende (eventuelt kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig)

Litt grovhakket sopp (hvis du har)

Hakkede grønnsaker (for eksempel løk, rødløk, hvitløk, gulrot eller søtpotet og paprika)

2 ss tomatpuré

1 boks hermetiske tomater

Litt hakkede ferske krydderurter (for eksempel timian og basilikum)

100 g revet ost

Litt salt

Litt pepper

Litt olivenolje

Sett stekeovnen på 200 grader C.

Del squashene på langs. Grav ut kjernene og en del av den hvite innmaten med en skje.

Legg de uthulte squashene på en stekeplate kledd med bakepapir.

Pensle de uthulte squashene med olivenolje og dryss på litt salt. Sett stekeplaten inn midt i ovnen og stek squashene i 10 minutter – mens du lager fyllet.

Varm olje i en stekepanne. Fres kjøttrestene (eventuelt kjøttdeig) sammen med finhakket løk, rødløk og hvitløk.

Finhakk squashkjøttet, og stek det sammen med kjøttet.

Tilsett hakket sopp (hvis du har), deretter resten av de hakkede grønnsakene (gulrot/søtpotet og paprika). Hell oppi de hermetiske tomatene, tomatpureen og de hakkede urtene.

La alt dette småkoke noen minutter til det tykner, og smak til med salt og pepper.

Ta det uthulte squashene ut av stekeovnen. Plasser dem i en ildfast form.

Fyll kjøtt- og grønnsaksrøren i de uthulte squashene. Dryss revet ost på toppen.

Stek squashene høyt i ovnen på 200 grader C – eller under grillen – til osten er gyllen og squashen er blitt myk.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Helios Tomatpuré økologisk

Helios Tomatpassata økologisk

Diverse salt og kryddere

Naturata Stekeolje Oliven økologisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *