Peanøttkake med sjokoladeglasur uten steking

En deilig, glutenfri kake som er veldig enkel å lage, for den trenger ikke en gang noen steking. Den skal bare ha et par timer i fryseren, så er den klar til å nytes. Hvorfor ikke overraske kjæresten din med denne på Valentinsdagen?

Kakebunn:

270 g peanøtter

120 g havregryn

12 steinfrie dadler

3 ss kokosblomstsukker

Kjør peanøtter og havregryn sammen i foodprosessor noen minutter. Tilsett deretter dadler og kokosblomstsukker og kjør videre til det blir en jevn masse. Trykk massen ut i en brødform. Sett bunnen kjølig mens du lager sjokoladeglasuren.

Glasur:

0,5 dl smeltet smør

1 dl kokosmelk

2 ss kokosblomstsukker

50 g mørk sjokolade

2 never grovhakkede peanøtter

(+ eventuelt 1 ts havsalt – hvis du bruker usaltede peanøtter)

Ha alle ingrediensene – bortsett fra peanøttene – i en liten kjele. Varm forsiktig opp. Når sjokoladen har smeltet, blander du inn de hakkede peanøttene. Hell glasuren over kakebunnen.

Sett kaken i fryseren, så er den klar til å spises etter et par timer.

Alternativt kan du lage kaken om kvelden og sette den i kjøleskapet over natten.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Naturata Peanøtter med skall uten salt

Urtekram Havreflak glutenfrie økologiske

Helios Havregryn små økologiske

Saltå Kvarn Havregryn økologiske

Helios Dadler steinfrie økologiske

Cocosa Sukker økologisk

Purasana Kokosblomstsukker økologisk

Biona Kokosmelk økologisk

Diverse sukkerfrie sjokolader

Lima Havsalt finmalt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.