Pepperkaker glutenfrie

Bruker du mandelmel kombinert med FiberFin, får du flotte, glutenfrie pepperkaker. Disse er dessuten søtet med SukrinSirup Gold og Sukrin Gold – så de inneholder ikke vanlig raffiert sukker.

100 g Mandelmel (fettredusert)

80 g FiberFin

1 ts bakepulver

4 ts kanel

1 ts malt kardemomme

1 ts malt ingefær

1 ts malt kryddernellik

100 g smør

2 ss SukrinSirup Gold (kan eventuelt erstattes med lønnesirup)

100 g Sukrin Gold

2 eggehviter

Bland Mandelmel, FiberFin, bakepulver og krydder i en bolle.

Pisk romtemperert smør, SukrinSirup Gold (eventuelt lønnesirup) og Sukrin Gold i en annen bolle. Ha eggehvitene i smørblandingen og pisk videre.

Tilsett det tørre og bland godt. Sett deretter deigen i kjøleskapet en stund, så mandelmelet får ”satt seg”.

Sett stekeovnen på 180 grader C.

Ta deigen ut av kjøleskapet. Denne pepperkakedeigen kan være litt klissete. Strø gjerne litt ekstra FiberFin på deigen og på hendene dine når du skal behandle den.

Kjevle ut deigen så den blir passe tynn, og lag figurer med pepperkakeformer.

Legg figurene på stekeplate kledd med bakepapir.

Stek pepperkakene på 180 grader i ca. 8 minutter. Avkjøles på rist.

Dekorer eventuelt pepperkakene med SukrinMelis blandet med litt vann.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Mandelmel fettrredusert

FiberFin

Helios Bakepulver økologisk

Helios Ceylon kanel malt økologisk

Helios Kardemomme malt økologisk

Urtekram Ingefær malt økologisk

Helios Lønnesirup økologisk

SukrinSirup Gold

Sukrin Gold

SukrinMelis

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.