Visste du dette om kanel?

Det finnes to typer kanel – Cassia kanel og Ceylon kanel. Begge typene smaker ganske likt. Så hva er egentlig forskjellen på disse to? Cassia-kanel stammer fra Kina, Det er den kanelen som er mest vanlig å finne i norske dagligvarebutikker. Men det er Ceylon-kanel som er ekte kanel. Den kommer fra øya Sri Lanka (tidligere kalt Ceylon) som ligger rett utenfor India.

Hovedforskjellen mellom de to kaneltypene er innholdet av stoffet kumarin. Det gir smak, men får du i deg store mengder av dette, kan det skade leveren. Cassia-kanel inneholder betydelig mer kumarin enn Ceylon-kanel.

Derfor: hvis du er veldig glad i kanelsmaken, anbefaler vi at du velger ekte Ceylon-kanel.

Litt om kanel

Kanel (Cinnamomum zeylanicum) er et krydder som lages av barken på kaneltreet. Den aller beste kanelen anses å være den som kommer fra øya Sri Lanka. Kanelbarken skjæres av for hånd, lufttørkes sakte, før den varsomt males og pakkes i emballasje som bevarer lukt, smak og farge hele veien fra jord til bord.

Ceylonkanel har lang tradisjon både som krydder og som medisinplante.

Her i landet er Ceylonkanel aller mest brukt som krydder i kaker og desserter, i sjokolade – og kanel er dessuten et selvsagt innslag på toppen av risgrøten (og andre grøter).

I mange andre land er kanel også mye brukt i middagsretter, både i Asia, i Midt-Østen og i Nord-Afrika.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait