Pesto egg

Liker du speilegg? Sammen med pesto blir det enda bedre! Pesto egg ble raskt en trend på TikTok – antagelig fordi det i utgangspunktet er et veldig raskt og veldig næringsrikt lite måltid som kan spises når som helst (til frokost, lunsj, middag, kveldsmat eller nattmat). Det kan gjøres akkurat så enkelt eller så komplisert du bare vil.

Grunnlaget er uansett nettopp det som navnet sier:

Pesto (ferdigkjøpt fra glass – eller eventuelt hjemmelaget om du har god tid) + egg.

Framgangsmåte for pesto egg:

Varm en stekepanne til middels varme.

Ha oppi to spiseskjeer med grønn pesto. Smør hver av pestoklattene litt utover (pestoen erstatter smøret eller oljen du ellers ville brukt til å steke eggene i).

Knekk forsiktig 2 egg rett oppi stekepannen, oppå hver sin pesto-runding. La eggene steke på middels eller lav varme til de er ferdige.

Krydre gjerne med litt nykvernet svart pepper.

Forslag til tilbehør:

2 brødskiver (kan gjerne få en omgang i stekepannen rett etter pesto-eggene, så de får en stekeskorpe og en ekstra smak av pesto)

2 salatblader (for eksempel hjertesalat, istedenfor brød eller i tillegg til brød)

Finhakkede krydderurter (for eksempel persille eller gressløk)

Spirer (for eksempel alfalfa spirer)

Parmesan (eller annen revet ost)

Avokado i strimler eller skiver

Små, søte tomater

Oliven

Kapers

Økologisk pesto i flere varianter kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no


Publisert

i

av