Mandelkjeks med epler og rosiner

Glutenfrie, proteinrike kjeks som kan spises med god samvittighet – til lunsj eller som et mellommåltid seinere på dagen.

(10 stk)

2 store røde epler

100 g mandelmel

100 g kokosmasse

1 ts kanel

½ ts ekte vaniljepulver

4 dråper Steviosa flytende naturell

3 ss honning

4 ts kokosolje extra virgin

25 g rosiner

3 egg

Sett stekeovnen på 180 grader C.

Skrell eplene, fjern kjernehusene, og finriv eplene.

Ha mandelmel, kokosmasse, kanel, vaniljepulver, Steviosa, honning, kokosolje, revne epler og rosiner i en bolle, og bland godt til det blir en lett og luftig masse.

Tilsett deretter de tre lett sammenpiskede eggene, mens du rører godt.

Bruk to spiseskjeer og fordel deigen i 10 porsjoner på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk dem litt ned på toppen.

Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i ca. 20 minutter, eller til de er gyllenbrune.

La kjeksene hvile litt på brettet før du legger dem over på rist for avkjøling.

Server dem varme – eller oppbevar dem i en lufttett boks.

Disse ingrediensene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Økologisk mandelmel

Økologisk kokosmasse

Økologisk kanel

Økologisk ekte vaniljepulver

Diverse naturlige søtningsmidler inkludert honning

Cocosa Extra virgin økologisk kokosolje

Økologiske rosiner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *