Plastfrie oppbevaringsalternativer av øko-bomull

Hvert år brukes og kastes det rundt tusen milliarder plastposer på verdensbasis. Ingen vet helt sikkert hvor lang tid det tar før en plastpose brytes ned i naturen, men forskere anslår et sted mellom 20 år og 1000 år.

Fersk mat «puster» og trives dårlig i lufttette plastposer. Ingen mikroorganismer liker plast, og plast som havner i naturen blir derfor i praksis «fanget» der.

Du kan bidra til å minske mengden av verdens plast ved å bruke et eller flere av disse praktiske oppbevaringsproduktene i økologisk bomull istedenfor plastpose. Det å erstatte plast med biologisk nedbrytbare alternativer er nyttig på veien mot et mer bærekraftig samfunn.

Nederlandske BoWeevil har spesialisert seg på tekstilprodukter, blant annet brødposer og nettingposer av økobomull og «gammeldagse» handlenett (a la Bestemor). Bomull er et 100% nedbrytbart materiale, og all bomull fra BoWeevil er sertifisert økologisk av GOTS.

Med de smarte brødposene fra BoWeevil slipper du kjedelige bakevarer og slappe matvarer. Bomullsposene passer fint til å ha rundt brød eller rundstykker i brødboksen for å unngå smuler. Posene passer også godt til oppbevaring av grønnsaker eller frukt. Lukkes med snortrekk.

Frukt- og grønt nettingposene fra BoWeevil er enkle å ha med seg og kan brukes hundrevis av ganger. Lukkes med snortrekk.

Handlenettet fra BoWeevil har et klassisk design og får enkelt plass i en lomme når det ikke er i bruk, men er overraskende romslig når du fyller det med «stæsj». Nettet tåler vekt på omkring 10 kg og er like anvendelig i dagligvarebutikken som når du setter kursen for stranda en deilig sommerdag. Med de resirkulerbare og biologisk nedbrytbare handlenettene gjør du både deg selv og verden mer bærekraftig – med stil.

Les mer og bestill BoWeevil tekstilproduktene i nettbutikken Helseogkost.no