En herlig dessertsuppe uten raffinert sukker. Perfekt å nyte utendørs i skyggen på en varm solskinnsdag. Ellers passer den også godt å spise inne for å få tilbake sommerfølelsen selvom regnet eller snøstormen herjer utenfor.
(4 porsjoner)
500 g rabarbra
300 g jordbær
saften av 1/2 sitron
150 g Sukrin eller 75 g Sukrin+Stevia
½ ts ekte vaniljepulver
5 dl vann
Skyll, rens og del rabarbra og jordbær i passelige småbiter. Ha rabarbra, jordbær, sitronsaft, Sukrin (eller Sukrin+Stevia) og vaniljepulver i en gryte. Tilsett vann, kok opp, og la suppen småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen begynner å falle fra hverandre. Kjør halvparten av den kokte suppen i noen få sekunder i en hurtigmikser. Hell tilbake sammen med resten av suppen.
Avkjøl suppen, og server den gjerne med pisket krem.