Rødkålsalat med pistasjnøtter

(4 porsjoner)

500 g rødkål

75 g pistasjnøtter uten skall

0,5 dl kaldpresset olivenolje eller annen matolje

0,5 dl rødvinseddik

2 ts Dijonsennep

½ ts salt

1 ts rårørsukker (eller Sukrin hvis du foretrekker det)

litt nykvernet pepper

Skjær rødkålen i tynne strimler, og legg dem over i en bolle.

Rist pistasjnøttene i en tørr stekepanne på middels varme til de begynner å få litt farge.

Bland sammen olivenolje, eddik, sennep, salt, søtt og nykvernet pepper. Hell blandingen over rødkålen, og rør godt sammen. La det stå i minst 30 minutter, så smakene får samlet seg.

Grovhakk de ristede pistasjnøttene, og dryss dem over salaten rett før serveringen.

Server den fargerike rødkålsalaten som tilbehør til middagen – eller bruk den som en tapasrett på en buffet.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Diverse økologiske matoljer

Økologisk Dijonsennep på tube

Diverse økologiske krydder

Diverse søtningsmidler