Lammekoteletter marinert med sitron og ferske urter

Lyst på lammekjøtt – men ikke nødvendigvis en hel stek? Da er det mye enklere å velge lammekoteletter til middag. Lammekjøtt har mye egensmak, men for å variere litt kan det være gøy å marinere kjøttet. Sitron og ferske urter passer veldig godt til lammekjøttet.

(4 porsjoner)

1 kg lammekoteletter

1 dl olivenolje

Saften av ½ sitron

0,5 dl ferske krydderurter (for eksempel rosmarin og timian)

1 ss revet sitronskall

1 ts salt

½ ts nykvernet pepper

Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en bolle med lokk. Legg i lammekotelettene, og la dem stå kjølig i marinaden i 2-3 timer, eller lengre. Vend gjerne litt på kjøttet underveis, så alle kotelettene blir dekket av marinaden.

Ta ut bollen fra kjøleskapet. Dryss over salt og pepper, og legg lammekotelettene i en varm stekepanne – eller eventuelt på en varm grill.

Stek eller grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side. La dem hvile litt før servering.

Server gjerne med bakte poteter og en frisk salat ved siden av (for eksempel rødkålsalat).