Tips mot tørre øyne

Om vinteren blir mange plaget av tørre øyne. Årsaken er at oppvarming gir tørr inneluft, og vi tilbringer dessuten ofte mye tid foran dataskjermen. Dette kan også bidra til å gjøre øynene tørre. Men det finnes hjelp. Her er noen konkrete tips som lindrer symptomene på tørre øyne:

1 Fukt øynene

Drypp øynene med et produkt uten konserveringsmidler. Prøv for eksempel Euphrasia pollendråper (naturlig ekstrakt fra øyentrøst, kan brukes hele året mot såre og tørre øyne, funker uansett om du er pollenallergiker eller ikke).

2 Ta kosttilskudd av omega-3 og omega-7

Mange opplever at symptomene forsvinner når de tar kosttilskudd av fettsyrer beregnet for slimhinnene. Vi anbefaler i første omgang Membrasin. Men Eye Q (omega-3 og omega-6) fungerer også godt for øynene.

3 Ta pauser

Hvis øynene blir veldig tørre når du leser eller når du sitter ved dataskjermen, eller holder på med mobilen: gi øynene en god pause. Tilfør fuktighet ved å blunke eller ved å gni øynene.

4 Fukt luften

Bruk en luftfukter for å oppnå mer øyevennlig inneluft. En enkel (og billig) løsning er en skål med vann som kontinuerlig påfylles.

5 Beskytt deg mot vind

Unngå vind, vifter, air-condition, hårtørker og sigarettrøyk direkte mot øynene.

Disse produktene kan bestilles i nettbutikken Helseogkost.no :

Euphrasia pollendråper

Eye Q kapsler

Eye Q flytende

Membrasin

Diverse aktuelle kosttilskudd for øynene

Diverse øyekremer